Jump to content

Photo

Windows entry in menu?


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Elw3

Elw3

  • Moderators
  • 1769 posts

Posted 23 August 2015 - 07:24 AM

Hm? Where has the windows entry in the menu gone? 

Its kinda hard to find minimized window now if no shelf is placed  :P

Actually its impossible...


Bad Wolf



A big thank you to everyone who contributes to Bodhi Linux


#2 The waiter

The waiter

    Module Master

  • Developer
  • 1485 posts
  • LocationBanska Bystrica, Slovakia

Posted 23 August 2015 - 08:12 AM

Try to go to modules and under Core tab check Windows switcher and under settings tab window manipulation and window remembers



#3 Elw3

Elw3

  • Moderators
  • 1769 posts

Posted 23 August 2015 - 08:33 AM

Nope, that has no effect. 


Bad Wolf

#4 ylee

ylee

    King of the Software Page

  • Moderators
  • 1506 posts
  • LocationSouth Carolina, USA

Posted 23 August 2015 - 10:06 AM

Hm? Where has the windows entry in the menu gone? 

Its kinda hard to find minimized window now if no shelf is placed  :P

Actually its impossible...

 

 

Well @###**%!! it is gone on my test VM hmm

 

anyways never say impossible unless of course it is. In this case it is possible but maybe not ideal. I too use the menu item Windows. But regardless, you can list all open windows and the windows ID with:

enlightenment_remote -window-list

For the sake of an example with a few windows open, the command gives:

$ enlightenment_remote -window-list
Window -- ID
pcmanfm 29360131
main 31457282
midori4 33554436
epad 35651586

we can focus a particular window say pcmanfm minimized or not with

 enlightenment_remote -window-focus 29360131

there are other ways but enlightenment_remote is 'built-in'.


"No technology can ever be too arcane or complicated for the black t-shirt crowd."


#5 Elw3

Elw3

  • Moderators
  • 1769 posts

Posted 23 August 2015 - 10:20 AM

Oookey that works...

But is not exactly a solution for that missing entry >.<


Bad Wolf

#6 ylee

ylee

    King of the Software Page

  • Moderators
  • 1506 posts
  • LocationSouth Carolina, USA

Posted 23 August 2015 - 10:32 AM

Ok now that I am awake  and working on my second cup of coffee I looked thru the code and apparently that has been removed from moksha (lines 223 -237):
 

Spoiler

 

Clutter, hmmm .... you are gonna have to talk to Jeff about that one or uncomment the code above and recompile :(


"No technology can ever be too arcane or complicated for the black t-shirt crowd."


#7 Elw3

Elw3

  • Moderators
  • 1769 posts

Posted 23 August 2015 - 10:48 AM

Good to know. I might take a look later. 


Bad Wolf

#8 Jeff

Jeff

    Lead Developer

  • Developer
  • 12353 posts
  • LocationBloomington, IL

Posted 23 August 2015 - 02:13 PM

This is a menu entry most people have no need for so it was removed. If someone wants to pack it up as a third party module that would be OK to include in the repos.

 

You can create key bindings for showing a current window list or just use a taskbar like a normal person :P


  • Kev likes this

#9 Elw3

Elw3

  • Moderators
  • 1769 posts

Posted 23 August 2015 - 04:16 PM

While you are right with that i fear to grow old and grumpy till anyone made it as module. 

Wait, i am grumpy.

 

I totally forgot that i can set a keybinding for this list...


  • Kev likes this
Bad Wolf

#10 JollyRoger

JollyRoger

    Member

  • Team
  • 182 posts
  • LocationHigh Wycombe, UK

Posted 23 August 2015 - 08:18 PM

Just press Alt+Tab. That's the pre-set key binding.



#11 Deepspeed

Deepspeed

    Sir Creeps-a-lot

  • Developer
  • 543 posts

Posted 23 August 2015 - 08:50 PM

I liked the 'recover windows' function or w/e it's called because once in a while I'd be doing something stupid and one of my windows would just disappear and no longer be on the desktop or be easily reachable and that feature would re-center the windows with a quick click and bring it back.  Taskbars couldn't do that.  I've also never found that entry to be in the way in the menu.

 

I think it would be a good idea to have it as something you could enable/disable kinda like the favorites menu listing.



#12 Jeff

Jeff

    Lead Developer

  • Developer
  • 12353 posts
  • LocationBloomington, IL

Posted 23 August 2015 - 09:13 PM

I think it would be a good idea to have it as something you could enable/disable kinda like the favorites menu listing.

 

Great. Like I said - feel free to turn it into an external module to load / unload.



#13 birdmun

birdmun

    Member

  • Members
  • 265 posts
  • LocationWabash, IN

Posted 24 August 2015 - 06:54 AM

I saw mention of keybinding to rectify this request. When I check mouse bindings and look at the middle mouse button it is bound to a function called Show Clients Menu under the Menu heading. Is that the function that is felt to be missing? If so, I stumbled upon the middle mouse keybinding by accident when I had set up a shelf without the IBar(?).






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users