Jump to content

Wolfgang

Member Since 07 Mar 2014
Offline Last Active May 20 2017 05:23 PM
-----

Topics I've Started

execute Arandr shell script at startup

17 May 2017 - 05:02 PM

I would like to execute an arandr shell script at startup. No success following general instructions for startup shell scripts. Any ideas?

 

Seems the only way to get Bodhi default to the external monitor at startup as only screen output device.

Moksha Weather forecast module bug

20 April 2017 - 09:12 AM

The weather forecast module reports windchill  in Fahrenheit even when the general setting is Celsius. Stupid, and I mean really stupid bug. Embarrassing.

ArandR

20 April 2017 - 09:11 AM

Bodhi Linux is a great piece of software, but certain annoying things must be improved. Today, many people work with more than one monitor. It is terribly annoying to do that with Bodhi. I have not found out a way to make Bodhi automatically start with the correct monitor configuration. Every time I start I have call the configuration file and apply it again. Should it not be possible that the system recognizes the monitor configuration automatically? Ubuntu does without problems.

wifi connection speed w/ various chipsets

21 March 2017 - 09:07 AM

I noticed highly unstable and generally low (max 72 Mbs) connection speeds with various chipsets - Intel, Broadcomm, Atheros, Realtek, Mediatek. There are numerous postings in Ubuntu forums on this matter; are there working solutions? I tried changes to DNS lookup procedures and IPV6 (disabled), to no avail.

 

Since I have been able to resolve all other issues step by step, this is probably the most annoying remaining problem. In general I am more and more convinced that Bodhi is the best distribution. Just a few suggestions on software to be included in the appcenter, and management of multiple monitors.  

 

Really impressive work!

Item missing from main>settings menu

10 March 2017 - 03:33 PM

An issue that I cannot figure out: on a brandnew installation on a Thinkpad R500 3 GHz the menu item 'All' is missing from the Main Menu>Settings submenu.  I had the issue on the same machine before and did a clean re-install, problem reappears.

 

Even stranger: on an almost identical Thinkpad R500 this problem does not appear!

 

Thanks.